torsdag den 15. august 2013

Grillet majskolber med smør

En hurtig ret at forberede, hvis du lige skal have lidt lækkert at grave i til grillmaden - eller selvfølgelig, hvis du får spareribs, så er grillet majskolber nærmest et must til de allerede fedtede fingre.



Tag bladene og skægget af majskolberne - skær dem halvt over og læg dem i koldt vand i 1 time.

Smør hver majskolbe med smør - ligesom du smører din rugbrødsmad - altså hvis du bruger smør på rugbrød. Det er selvfølgelig frit for at lave en kryddersmør af en art, fx hvidløg, forskellige krydderurter eller måske ølsmør. Drys med salt og peber og pak kolberne ind, så de har minimum 3 lag folie over det hele. Det kommer selvfølgelig af sig selv, hvis man ruller dem.


Der er forskellige måder at grille dem på. Inddirekte varme over lang tid - måske 30 minutter. Eller direkte varme, hvor de vendes hver 2. minut indtil de har fået lidt grillstriber. Den nemmeste måde at tjekke det på er selvfølgelig ved at åbne en af dem og se på den. Du kan også kombinere begge grillmetoder, hvis du har en steg, der skal hvile inden udskæring.

Spis dem varme og husk servietter til de fedtede fingre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar