onsdag den 10. april 2013

Tzatziki, kødboller og peberfrugtsalat

Så stod den endnu en gang på en studenterfavorit - hakket kød. Denne gang hakket kalv og gris, hvilket jo virkelig er kød med studentervenlige priser. Det blev til et græsk tema med masser af hvidløg, persille og citron.

Kødboller - ingredienser:
  • 500 g hakket kalv og gris
  • 1 rødløg - blendet i minihakkeren (det jævner ligesom farsen)
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1/2 citron - skal og saft
  • Frisk persille - ca en håndfuld, finthakket
  • 1 æg
  • Rasp - omkring en 1/2 til en 1 dl (mel og havregryn kan også bruges)
  • 1 tsk Salt
  • Peber og cayennepeber efter smag og behag

Bland ingredienser godt sammen. Ægget, det blendede løg og raspen skal fungerer som klister mellem de andre ingredienser. Lad farsen hvile i 10-20 minutter inden de formes til boller og svitses på panden til de klar. Lide inden servering hældte vi soya over de stegte kødboller - det var godt!

Tzatziki:
  • 4 store gulerødder
  • 1 æble
  • 5 store spsk græsk youghurt
  • 1-2 fed hvidløg - presset
  • 1/2 citron - skal og saft
  • Frisk persille - ca en håndfuld, finthakket
  • salt, peber og cayennepeber
  • Olivenolie

Vi valgte at lave tzatziki med gulerødder og lidt æble. For det første fordi agurker ikke smager supergodt lige for tiden og for det andet fordi det smager lige så godt.
Gulerødder og æbler rives og blandes med 1 tsk salt, så væsken trækker ud. Lad det trække i ca 10 min og pres det så sammen med fingeren.
Imens blandes græsk youghurt, hvidløg, persille og citron i en skål og gulerod/æble kommer i, når væsken er presset ud. Bland rundt og smag til med salt, peber og cayennepeber. Til sidst blandes olivenolie i til den ønskede konsistens.
Tzatziki'en er klart bedst, når den har trukket lidt.

Peberfrugt-salat:
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1/2 fed hvidløg - presset
  • Balsamisk eddike
Peberfrugt skæres i strimler og blandes med de andre ingredienser. Simpelt, men de forskellige slags friske peberfrugt samt den balsamiske eddike giver virkelig en god og nuanceret smag.

Bon appetit!


Vi spiste hvidløgsflute til, men man kan også servere lidt kartofler til, fx bagt kartoffel med hvidløgssmør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar