mandag den 15. april 2013

Skinkestang

Skinkestang - wannabe luksus-durum - snask i butterdej..?! kært barn har mange navne - det smager dog fantastisk alligevel!

Det her er en klassiker i vores lille køkken, når vi har lidt ondt af os selv, og vi bare fortjener noget lækkert og usundt. Hemmeligheden bag en god skinkestang er at butterdejen bliver sprød på toppen, hvilket er bedst hvis man får foldet dejen rigtigt og bagt den korrekt i ovnen.

Ingredienser:
  • 1 rulle fersk butterdej (medmindre man er vild og laver den selv)
  • 200 g frisk-ost (vi bruger Philadelphia Original - ja den, der ikke står light på)
  • 200 g skinkestrimler
  • 2 spsk frisk purløg - finthakket
  • 1 spsk sennep -
  • 1 tsk æblecidereddike
  • Peber og cayennepeber
Tænd først ovnen ved 225 grader. Fold butterdejen ud - pas på du ikke ødelægger dejen. Bland de resterende ingredienser sammen i en skål og smag til. Smager det drøngodt, er du på rette vej. Læg blandingen midt på butterdejen således der er 7-8 cm fri hele vejen rundt. Skær de 4 hjørner af dejen af - jeg tænker et kvadrat på 5 x 5 cm ca. i hvert hjørne.
Skær i dejen omkring fyldet, så du har strimler til at folde ind over. Når du har foldet butterdejen, pensler du med æg og sætter derefter banditten i ovnen i ca. 20 minutter. Hvis skinkestangen ikke er sprød kan du evt give den en hurtig tur under grillen eller skrue op på 250 grader de sidste 5 min.

Færdig, så er der skinkestang.


Da skinkestangen er med gode, solide råvarer med masser af snask og fedt, plejer vi at spise en salat til. Det friske, knasende, sprøde salat giver et godt modspil til den fede, bløde skinkestang.

Der er selvfølgelig et væld af mulighed i forskellige fyld. Frisk-ost med krydderurter, rød peber, svitsede champignoner, en rest af noget kød osv. Det vigtigste er dog, at fyldet ikke er for flydende, da det ellers bare vil flyde ud. Skriv gerne en kommentar, hvis du rammer en virkelig god blanding, som vi andre skal høre om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar