søndag den 2. februar 2014

Ovnbagt laks på grøntsager, fennikelsalat og persilleolie

Den første blog i måske 5 måneder, og tja - hvorfor så det? Jo, det er søndag eftermiddag, jeg keder mig og tænkte det kunne være hyggeligt at skrive lidt om mad.

Vi har haft en hård eksamensmåned i januar her i lejligheden, så den har stået på lidt for meget take-away og lidt for lidt grøntsager, så det næste stykke tid står den på sundere mad end hvad bloggen ellers repræsenterer. Nedenstående er forresten til 2 personer.



Ovnbagt laks på grøntsager
En helt klassisk måde at tilberede laks på. Et leje af grøntsager - i dette tilfælde en halv porre, en gulerod og et halvt rødløg pr. person skåret i tynde strimler - lægges i et dobbeltlag folie, hvorefter der toppes med lidt salt og peber, en klat smør og 2 spsk hvidvin. Derefter kommes laksen på toppen af grøntsager, krydres og 2 skiver citroner lægges ovenpå. Fold folie tæt omkring grøntsagerne og laksen - læg i et fad og sæt i ovnen.
Vi gav den omkring 30 min ved 200 grader, men det afhænger af laksens tykkelse og laget af folie du folder omkring. Et lille trick er hvis der kommer noget hvidt ud af laksen, har den fået for meget - det er forresten protein, der bliver udskilt fra kødet.

Fennikelsalat med citrusfrugter og ristede mandler
Denne salat er lidt en klassiker for tiden hos os, da den giver et frisk pust til hele retten.
Find mandolinjernet (eller en skarp kniv) frem og skær fennikel i tynde, tynde strimler. Jeg plejer forresten lige at skære bunden af først.
Tag derefter 2 appelsiner og en blodgrape, skær skrællen og de hvide hinder af. Skær derefter fine fileter af citrusfrugterne (det sviner lidt) og bland dem med fennikel samt en lille smule olivenolie. Bland rundt og lad det trække smag af hinanden.
Rist 10-15 mandler på en pande ved medium varme, hak dem groft og kom dem over salaten ved servering.

Persilleolie med en snert af hvidløg
Tag din miniblender frem og tilsæt et bundt frisk persille, et fed hvidløg, salt, peber og en lille smule honning, samt olie og frisk citronsaft i forholdet 3:1 - altså 3 dele olie til 1 del citronsaft. Blend til persilleolien har den ønskede flydende konsistens.

Velbekommen - her til den første ret på bloggen i 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar