søndag den 2. februar 2014

Tilbehør til tapas - romesco-sauce og ærtepure

Jeg fandt lige et par billeder på telefonen af nogle lækre tapas-tilbehør-retter, som jeg lavede i efteråret.

Romesco-sauce

Romesco-sauce er en rød snasket sauce bestående af peberfrugter, chili, tomater og mandler. Den er perfekt på bordet, når sommeren er på sit højeste og grillen er varm, men jeg synes også den er perfekt tilbehør til at smøre på brødet til en lækker tapas-aften. Opskriften er forresten tyvstjålet fra Katharinas "Tøsekogebog - party edition", men derfor må drenge vel godt spise det.

Varm ovnen op på 200 grader og læg på 2 røde peberfrugter befriet for kerner og hinder på en bageplade, pensl med lidt olie og giv dem 10 min i ovnen.
Imens blandes 4 tomater, 1 chili befriet for kerner, 2,5 dl mandler, 2 fed hvidløg og 1 spsk olie i en skål og de spredes ud på bagepladen efter de første 10 minutter. Derefter får de yderligere 5 minutter i ovnen hvorefter en skive brød lægges på bradepanden og det hele får yderligere 5 minutter. Lad det derefter køle ned 30-60 minutter.

Find en blender eller foodprocesser frem - tilsæt alt fra bradepanden samt 2 spsk olivenolie, 1 tsk paprika, 2 spsk balsamico og salt. Blend til det ønskede konsistens og smag evt til undervejs om romesco-saucen skal have mere syre eller salt. Køl saucen et par timer inden servering.
Romesco-saucen kan holde sig en uges tid i køleren og kan snildt bruges i stedet for smør på brødet til den kedelige spegepølse-mad.

Ærtepure med mandler
Denne her ærtepure er lavet på frosne ærter, men man kan selvfølgelig også bruge friske. Der er tilberedningens måden dog lidt anderledes.
Tag den ønskede mængde frosne ærter op og blancher dem 30 sekunder i kogende vand. Hæld dem derefter i en si og damp dem yderligere 5-6 min under et hjemmelavet sølvpapirslåg. Brug den samme gryde.
Lad ærterne køle af i 30 minutter - put dem i blenderen sammen med 5-7 ristede mandler, rigeligt mængder frisk citronsaft og olivenolie, samt lidt salt og peber, og blend til den ønskede konsistens. Husk blandingsformålet med 3 dele olivenolie og 1 del citronsaft - eller smag dig frem. Lad ærtepureen køle ned inden servering. Purren smager også fantastisk som alternativ til en fed sauce til fx kylling eller frikadeller.

Pesto med mandler
Jeg synes også der skal serveres en pesto - i dette tilfælde en grofthakket version med basilikum, ristede mandler, parmesanost samt olie og citron.

Desuden vil jeg anbefale at servere en fennikelsalat med citrusfrugter som jeg har skrevet om før her på bloggen. Den bringer noget friskhed og lethed ind over de ellers lidt tunge hovedingredienser som brød, ost og diverse kødpålæg og pølser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar