mandag den 13. maj 2013

Spaghetti, grillede asparges, pinjekerner

En rigtig forårsret - og hold nu fast - uden kød, men med masser af andre gode sager, som virkelig løfter måltidet. Vi manglede faktisk ikke kødet i retten og den kan jo varieres i forskellige retninger afhængig hvad man lige ligger inde med. Men den var i hvert fald god sådan en varm forårsaften.

Denne her ret passer til 2 personer, så det gælder vel bare om at gange op, hvis man er flere eller er rigtig sulten. Det tager vel omkring 20 minutter at lave retten, men vi havde lige en salat on the side, så man skal nok sætte en halv times tid af, vil jeg tro.

Katharina har brokket sig over, at det er svært at se, hvad man skal gøre med hvilke ingredienser, når der først står en ingrediens-liste og derefter hvad man skal gøre. Derfor prøver jeg lige en ny tilgang, og så kan det være, der er nogen der brokker sig / roser det helt vildt efterfølgende. Det må tiden vist bare vise.

Let's do it:
  • Kog så meget spaghetti, I skal spise - jeg aner intet om mængde her og prøver mig altid frem.
  • Bræk enderne af asparges (500 g) Gem rod-enden, hvis du en dag vil lave asparges-suppe og gril de resterende asparges (og ja - det er på en grillpande, jeg gjorde det på)
  • Rist 50 g pinjekerner på en tør pande, så de er bruner let. Tag dem af og læg dem i en lille skål
  • Når pinjekernerne er færdige hælder du 1 dl hvidvin samt finthakket skal og saft af en halv citron i panden og koger det ind. Nu burde de grillede asparges have grill-streger og de skal koge med i hvidvin/citronen et par minutter.
  • Når hvidvin/citron-væsken er kog godt ind i asparges kommes en stor spsk smør ned til - det danner basen til pasta-saucen. 
  • Nu burde spaghetti'en være næsten færdigkogt - dvs. næsten al dente. Dryp den lidt af og kom det ned til hvidvin/citron/asparges/smør blandingen og vendt rundt et par gange.
  • Tag panden af varmen og rør 30 g (eller mere, hvis man lyster) parmesan i pandeblandingen. Ost må ikke koge - derfor skal folk næsten være klar til at spise. 
  • Smag til med salt-peber-honning-cayennepeber og evt. mere citron.
  • Så skal der serveres og de ristede pinjekerner skal selvfølgelig drysses over inden det spises.
Et hurtig billede blev det (som altid) også til - velbekommen.



Jeg synes det ser meget uoverskueligt ud uden en ingrediens-liste, så derfor er der lige en hurtig liste her nederst - det burde give et lidt større overblik.
  • Spaghetti
  • 500 g asparges
  • 50 g pinjekerner
  • 1 spsk smør
  • 30 g parmesan
  • 1 dl hvidvin
  • skal og saft af en 1/2 citron
  • salt, peber, honning, cayennepeber
Hvis det ikke lige er asparges-tid, tænker jeg, at man sagtens kan dampe lidt broccoli og blande i eller måske skære nogle tomater halvt over og vende dem rundt med pastaen samtidig med at parmesanen smelter. Nogle andre ideer??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar