Ingredienser til stegen:
- Et kalkunbryst
- 8 skiver bacon
- 1 dåse ananas
- 6 forårsløg
- 1 tsk chiliflager
Rul så stramt du overhovedet kan, og bind det hele fast med kødsnor - der er vist en teknik, men den kan jeg ikke lige forklare.
Grunden til jeg bruger bacon er fordi kalkunbryst - i min verden - har lidt tendens til at blive tør. Derefter fik den masser af fedtholdig bacon til at give smag og fedme til stegen indefra. Jeg synes, kombinationen fungerede ret godt.
Man kan selvfølgelig bruge en købemarinade, men i stedet for at smide ananassaften ud, kan man bruge den som grundbase i en ret hurtigt marinade. Nedenstående ingredienser havde jeg lige i køleskabet og jeg egentlig ud fra følgende tankegang om noget sødt, surt, stærkt og salt samt lidt umami-smag, som jeg synes ketchup har tendens til det at have sammen med soya.
- saft fra ananas
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk vineddike
- 1 spsk soya
- Chiliflager efter behag
Kog det hele ind til en tyktflydende konsistens. Det tager ikke så lang tid.
Derefter er det hele klar til grillen. Jeg grillede det over inddirekte varme i 1 time og 15 minutter til en centrum-temperatur i kødet på 83 grader. Dog skal det ikke have for høj varme i starten, så pas på med at give den for meget gas med grillkullene. Jeg er dog heller ikke en grill-ekspert, så det er jeg sikker på, du kan læse dig til andre steder herinde på nettet.
Som du kan se på billedet, blev vores kalkunrullesteg lidt sort på ydersiden. Det skyldes dels den høje varme, dels at jeg penslede med marinaden til at starte med. Jeg vil derfor anbefale, at man først pensler med marinade halvvejs i grill-tiden.
Server med dine yndlingsting til grillmad. Inden længe burde bloggen også indeholde mine favoritter fra sommerens grill-aftener.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar